Mindeord – Aase Nissen


Det er med stor sorg at Felis Danicas Forretningsudvalg i dag, den 23-11-2017, har fået besked om, at Aase Nissen er gået bort tidligt i morges.

Aase Nissen var en af de sande pionerer inden for dansk kattesport, som med stor respekt fra den øvrige katteverden besad formandsposterne i hhv. Felis Danica og DARAK gennem flere årtier. Uden for Danmark var Aase en vellidt og dygtig International dommer i FIFe, hvor hun også havde en post i FIFes Judges Commission i mange år. Aase opnåede desuden at blive æresdommer i FIFe inden hun tidligere i år, efter eget valg, udførte sin afsluttende dommergerning på en udstilling afholdt af hendes klub, DARAK.

Aases opdræt startede i 1964 under stamnavnet Shengo med Siamesere, senere flyttede chinchilla Persere og Exotics ind i opdrættet – men de fleste kender nok bedst Aases stamnavn for de Hellige Birmaer, som er blevet opdrættet de seneste mange år. Aase Nissens bortgang er ensbetydende med et stort tab af en fantastisk og engageret person, og et tilsvarende stort tab for hele den danske og internationale katteverden.

Æret være Aase Nissens minde – vores tanker går til familien i denne svære tid.
Felis Danicas Forretningsudvalg