FIFes og Felis Danicas avls- og registreringsregler

Avl og registrering

For opdrættere er nogle de vigtigste værktøjer Avls- og Registreringsreglerne - FIFes og Felis Danicas nationale regler - samt racestandarderne. Hertil kommer de avlsanbefalinger der er udarbejdet - både generelle og racespecikke anbefalinger.

FIFes samlede regelsæt findes på www.fifeweb.org, og her finder du også alle de officielle standarder, både den generelle og de racespecifikke, men du kan finde den danske, uofficielle, oversættelse her for:

Hjælp fra råd og nævn

Har du brug for hjælp i dit opdræt, hjælp til at tolke reglerne, eller hjælp til at få styr på en udenlandsk stamtavle, så kan Felis Danicas Avlsråd hjælpe dig med dette og meget mere. Du finder mere information om avlsrådet her.

Er du ny opdrætter, eller føler du bare, at det kunne være rart med lidt praktisk sparring i hverdagen, så skulle du måske overveje at tilslutte dig Felis Danicas Mentorordning. Ordningen giver dig mulighed for at få hjælp fra et par erfarne opdrættere igennem en kortere ellere længere periode. Kontakt mentorrådet, hvis du ønsker hjælp.

Uddannelse

Mentorrådet er arrangør af Felis Danicas Diplomopdrætter uddannelse
Uddannelsen indeholder 4 moduler af 1 dags varighed. Hvert modul afholdes typisk én gang pr år henholdsvis på Sjælland og i Jylland.
Modulerne skal ikke tages i nogen bestemt rækkefølge. Alle moduler afsluttes med en eksamen, og først efter bestået eksamen i samtlige moduler er uddannelsen afsluttet.
Deltagerne kan efterfølgende, og så længe de er medlem af en Felis Danica hovedklub, i reklameøjemed anvende et særligt logo indeholdende deres FIFe stamnavn.

Mægling

Felis Danicas opdrættere er forpligtede til at overholde Felis Danicas etiske regelsæt, såvel som alle FIFe og Felis Danica regler, men ind imellem kan der opstå konflikter.
Såfremt konflikten opstår mellem 2 opdrættere, har disse mulighed for at henvende sig til Felis Danicas mæglerordning, og få uvildig hjælp til at løse konflikten. Læs mere om ordningen her.