Køb af kat - en tillidssag

men også et spørgsmål om viden

På disse sider har vi samlet en masse information til dig, der overvejer at købe kat, eller dig, der har købt kat, og har nogle spørgsmål du gerne vil have besvaret.

Vi håber du finder hvad du søger, men hvis du har brug for yderligere information, så er du naturligvis velkommen til at kontakte en af hovedklubberne eller en specialklub for den race, du har eller er interesseret i.

Felis Danica har oprettet siden KØBKAT, hvor du kan finde racebeskrivelser, opdrætterannoncer og voksne katte og killinger til salg. Alle katte og killinger, der annonceres på KØBKAT er racekatte med stamtavle fra Felis Danica.

Husk, at racekatte har stamtavler - ellers er det ikke racekatte, men huskatte, jfr. afgørelse fra Forbrugerklagenævnet fra 3.11.2011 - sagsnr. 10/07007: "Da der ikke fandtes en stamtavle på katten, kunne den ikke anses for at være en ægte racekat. Forbrugeren var på denne baggrund berettiget til et afslag i købesummen."

Stamtavlen skal leveres sammen med katten. Det kan dog forekomme, at stamtavlen ikke er klar på det tidspunkt, hvor katten er klar til at flytte hjemmefra. Opdrætteren kan så levere dokumentation fra sig klub på, at stamtavlen er søgt. Stamtavlen skal så omgående leveres til køber, så snart den er klar.

 

Du er også velkommen til at downloade vores folder om "køb af racekat":