Hvis du har brug for hjælp ...

Valg af race
Hvis du har brug for vejledning omkring hvilken race, der er bedst for dig, er der hjælp af hente flere steder: Du kan enten henvende dig til specialklubberne for de racer, du er interesseret i, eller du kan henvende dig til en af hovedklubberne - så guider de dig videre - og så kan du selvfølgelig gå ind på vores KØBKAT side. Her finder du information og billeder, samt lister over opdrættere og killinger, der selvfølgelig alle har stamtavle.

Pasningsvejledning
Det er altid vigtigt at sætte sig grundigt ind i hvordan det nye familiemedlem skal passes. Du kan altid hente råd og vejledning hos opdrætteren af katten, men du kan også kigge på de pasningsvejledninger, der er udarbejdet af forskellige organisationer.

Felis Danica har - i samarbejde med Fødevarestyrelsen - udarbejdet en pasningsvejledning.
Derudover vil der være tillæg til denne målrettet til forskellige racer.

Fødevarestyrelsen har samlet en mængde information om det at have og anskaffe kat på deres side "Klar til Kat". Den er bestemt et besøg værd.

Dyrlæge
Det er godt på forhånd at vide, hvor du finder en god dyrlæge i dit område. Du kan spørge din opdrætter, eller din klub, men du kan også kigge på Den Danske Dyrlægeforenings hjemmeside, hvor der findes en liste over dyrlæger.

Det kan være en god idé at tage den nye kat med op til den valgte dyrlæge, når den er flyttet ind, så I får etableret kontakten i god tid.

Rejse med kat
Hvis du har brug for at tage dit kæledyr med på rejse, så finder du alle nødvendige informationer på Fødevarestyrelsens hjemmeside.