Felis Danica lancerer FDkat

Den 1. september åbnes FDkat for alle

Den 1. september 2020 går FDkat, Felis Danicas nye stambogsføringssystem, live til alle medlemmer af en hovedklub under Felis Danica.

Vi har brugt systemet til vores stamtavler siden den 11. maj, og i de forløbne måneder har flere og flere opdrættere fået adgang til systemet som pilot-brugere, så vi kunne få afprøvet vores arbejdsgange og vores brugervejledning.

Nu er tiden så kommet, hvor vi gerne vil have jer alle til at bruge systemet. Der vil blive lagt et link op på www.felisdanica.dk, og her vil I også kunne finde brugervejledningen til systemet.

For nogle af jer vil det sikkert være nok at være bevæbnet med vejledningen, men hvis I gerne vil have lejlighed til at se systemet og stille spørgsmål, arrangerer Felis Danica 3 online aftenmøder på følgende datoer:

  • 26. august
  • 27. august
  • 1. september

kl. 19.00 - ?: vi ser hvor længe, der er spørgsmål, men forventer at slutte omkring kl. 21.

Links til de enkelte møder vil blive lagt op på www.felisdanica.dk ca. 30 minutter før mødet. Mødet vil blive afviklet i Microsoft Teams.

Hjælp os med at løfte opgaven

Når I har fået adgang til FDkat, vil I sikkert opdage, at ikke alle jeres katte er listet under jeres navn - det skyldes at vi som bekendt ikke hidtil har ejer-registreret alle katte, men kun de katte, I allerede har anvendt i avl. Det vil I sikkert gerne have rettet op på, og det kan jeres stambogssekretærer være behjælpelige med - men: hjælp os med at undgå at overbelaste stambogssekretærerne. Kattene ligger selvfølgelig i systemet, så hvis I ikke skal trække stamtavler lige her og nu, så vent venligst til det bliver aktuelt med at bede om at få ejerskabet registreret.

Katte, som I har omplaceret til kæl, vil I sikkert gerne flytte væk fra jeres side, og også her beder vi jer om en smule tålmodighed

Det samme gælder registrering af attester mm.: der kan registreres alle mulige former for DNA attester og undersøgelser for fx HCM i systemet, og mange kræver godkendelse for at blive synlige på kattens side. Så giv jer god tid, så ikke stambogssekretærer og stambogsfører drukner i attester, der ikke er nødvendige her og nu.

Hvis I tager disse hensyn, så får vi forhåbentlig alle sammen glæde af et system, der tilbyder mange nye muligheder for jer som opdrættere, og sikrer, at der ikke kommer for lange leveringstider på selve stamtavlerne.

med venlig hilsen
Bette Lind
Stambogsfører
Felis Danica