Vigtige regelændringer i FIFe pr. 1.1.2023

I har selvfølgelig fået det at vide - både via min blog fra FIFes GA og i KatteMagasinet - men nu får I den lige én gang til:

Pr. 1.1.2023 er der ændrede regler for jeres killinger:

  • killinger skal blive hjemme til de er mindst 14 uger gamle 
  • de skal være fuldt vaccinerede
  • de skal være chipmærkede når de flytter
  • chipnummeret skal fremgå af kattens stamtavle 

Altså:

Når du har en killing, der flytter hjemmefra den 1.1.2023 eller senere, så skal den være fyldt 14 uger. Det er et ufravigeligt krav i FIFe og dermed i Felis Danica, selvom lovkravet stadig siger 12 uger.

Den skal være fuldt vaccineret: det vil sige at når den flytter skal den normalt have fået 2 vaccinationer, med mindre den første er givet så sent, at killingen endnu ikke kan få den normale booster (3-4 uger efter første vaccine).

Den skal være chipmærket og nummeret skal være påført stamtavlen. Dette kan gøres enten ved at du registrerer nummeret på chippen samtidig med at du bestiller stamtavler, eller ved at du sætter den relevante chiplabel på stamtavlen