Bidt af en kat?

Kære katteejere,

Som nogen af jer måske har læst, var der i gårsdagens avis en artikel om, hvor VIGTIGT der er at handle resolut hvis uheldet er ude og man skulle blive bidt af en kat. 

Dette har vi både i Felis Danica og hovedklubberne gjort opmærksom på i mange år, da vi af erfaring ved, at nogle er kommet rigtig galt afsted, fordi de ikke har fået den fornødne behandling.

Tilbage i 2009 fik vi lavet et "visitkort" med behandling af kattebid, som siden er blevet delt vidt og bredt og tak for det. Det har gjort det lettere for mange at få den korrekte behandling når læger og skadestuer blev opsøgt. Vi har i forbindelse med genoptrykning af dette kort, kontaktet både SSI og Mikrobiologisk afdeling på Rigshospitalet, for at vores vejledning skulle være helt opdateret. "Desværre" er vejledningen nu ændret, så der står behandling, men ikke i hvilken dosis.

ANVISNINGEN PR. D.D. ER:

  • Vaccination mod de ovenfor anførte bakterier er ikke mulig.
  • Forebyggelse mod stivkrampe (tetanus) og hundegalskab (rabies) skal overvejes i hvert enkelt tilfælde.
  • Antibiotikaprofylakse ved bidsår skal overvejes ved alle alvorlige bidsår, især ved håndlæsioner, knogle-/lednære- eller senelæsioner samt knusningslæsioner og altid hos immunsvækkede patienter.

FORSLAG TIL PROFYLAKSE:

Amoxicillin/clavulansyre eller moxiploxacin ved allergi