Felis Danicas stambogssystem - FDkat

I maj 2020, implementerede Felis Danica et nyt stambogssystem fra Finland, FDkat. Systemet er udviklet i samarbejde med Suomen Kissaliitto r.y. (det finske FIFe medlem), og bruges også i dag af det Norske forbund, NRR.

FDkat er Felis Danicas hovedstambog, og anvendes til stamtavlerekvistioner, titelregistrering, registrering af helbredsoplysninger, stamnavne mm.

Via FDkat vil alle informationer om kattene - dog eksklusive ejeroplysninger - være offentligt tilgængelige.

Hvem kan bruge FDkat

  • Alle medlemmer af en af Felis Danicas hovedklubber kan få adgang til at logge på systemet for at opdatere udstillingsresultater og rekvirere stamtavler mm.
  • Fra 1.9.2020 skal alle ansøgninger om stamtavler mm fremsendes via FDkat.
  • Hvis du af én eller anden grund ikke mener, at du kan anvende systemet, skal du kontakte din stambogssekretær for at aftale, hvordan I arbejder fremadrettet.
  • Dog skal importer stadig søges direkte via stambogssekretæren, og det gælder ligeledes ophævelse af avlsforbud, transfer og visse andre særlige ydelser.
  • Alle kan få adgang til at søge i FDkats database uden at være logget ind, da Felis Danica kører med åben stambog.

Hvordan kan jeg bruge FDkat

Sørg for at gennemlæse brugervejledningen som kan downloades her.
(OBS: ny version 1.3).

Hvis du stadig har udfordringer, så kan du som altid henvende dig til din stambogssekretær - kig på din klubs hjemmeside, hvis du er i tvivl om, hvordan du kontakter din stambogssekretær.

Du logger ind via fdkat.dk, Her kommer du til den offentlige del af Felis Danicas stambog, hvor alle kan slå information op om de registrerede katte. Men hvis du skal arbejde med dine katte, skal du logge ind, og det gør du via login-feltet i højre side. Følg anvisningerne i brugervejledningen, og husk, at mail fra systemet ikke nødvendigvis kommer med det samme.

Registrering af attester i FDkat

Husk at registrere "FD sundhedsattest" for din kat - den omfatter både navlebrok, testikler, og høreattest, hvor det er relevant.

Hvis du bruger stamtavlebagsiden, så husk, at der skal ID nr. på (brug den autorisede ID label, som følger med chip'en), og husk at du skal scanne forsiden med, så navn og stambogsnummer også fremgår af attesten.

Microchip nummer skal registreres separat - se vejledningen.

Hjælp til EMS koder

En af de bedste kilder til EMS koder er FIFes EMS kode liste. Men den kan selvfølgelig være en smule tung at danse med, så derfor har vi lavet en udgave, der er lidt mere enkel i brug. Download den her.

 

Husk at downloade og læse vejledningen, før du går i gang med at bruge FDkat.